Játsszunk

 

Játsszunk!

Kedves Olvasó, innentôl kezdve interaktív újságot adunk a kezeibe! Az ötletet az V. Távközlési és Informatika Marketing Fórum két elôadójától, Kovács Balázstól és Erdei Magdolnától kölcsönöztük. Ôk voltak ugyanis azok, akik elôadásuk közben SMS üzenetekkel meg is szavaztatták a hallgatóságot az éppen futó témáról. Az ennek technikai hátterét adó eszköz, a Mobiline Kft. Email-SMS Gateway-e – lásd róla cikkünket - a mi céljainknak is megfelel.
Nézzük tehát, hogyan lesz a Modem Kor interaktív! Ennek a játéknak a lényege, hogy arra kérjük az Olvasót: szavazza meg, az adott lapszámban melyik cikk tetszett a legjobban. A tetszés oka lehet az információtartalom, a stílus stb. Ahhoz, hogy a szavazás könnyû és gyors legyen, a szavazás kommunikációs formájának az SMS üzenetet választottuk. Elsô lépésként tartalomjegyzék oldalunkon minden cikk címe elôtt, bal oldalon talál egy számot is, azaz a cikkeket „indexre tettük“ (elnézést, ha valakikben a kifejezés rossz emlékeket ébreszt). Miután lapunkat elolvasták, és eldöntötték, melyik cikk volt ebben a hónapban számukra a legértékesebb, Önöknek nincs más dolguk, mint elôvenni a mobiltelefonjukat, és a 0670-234-3553-as telefonszámra egy SMS-t küldeniük. Az SMS üzenetnek csupán a cikkhez tartozó index számot kell tartalmaznia, amelyet itt a tartalomjegyzék oldalon talál meg. Bizonyos technikai megfontolásokból a számozást szándékosan 20-szal kezdtük. Az üzenetnek a szavazás érvényességéhez ezen a sorszámon kívül semmit nem szükséges tartalmaznia. A kérésünk csupán annyi, hogy a sorszám megadása után egy szóköz karaktert szúrjanak be, hogy a szavazatok gépi feldolgozását megkönnyítsék.
Segítségként még annyit jegyeznénk meg, hogy a készülékek jelentôs részénél az SMS üzenet írásakor a szám karakter elôhívásához nem feltétlen kell az adott gombot többször is megnyomni, amíg a betûk után a szám kerül elô. Nokia készülékek esetében például az adott gombot néhány másodpercig nyomva tartva egybôl a szám karakter kerül beírásra. A szóközt többnyire a nullás gomb egyszeri lenyomásával szúrhatjuk az üzenetbe. Természetesen lehetôségük van arra is, hogy a szavazás során, a sorszám és a szóköz karakter után üzenetet is küldjenek szerkesztôségünkbe, ebben az esetben még inkább fontos, hogy ne feledkezzenek el a sorszám után a szóköz karakterrôl.

Játékkedvüket honorálandó, a 2001. november 15-éig beérkezett üzenetek küldôi között kisorsolunk egy VitaMax kártyás Motorola mobiltelefont. (Egy mobiltelefon számról egy szavazatot fogadunk el!)
Jó olvasást és kellemes játékot kíván a felelôs szerkesztô:

Budai János